23948sdkhjf

Silverbalken går till...

– Det är alltid på Stålbyggnadsdagen som Silverbalken delas ut, berättar branschorganisationen Stålbyggnadsinstitutet för Metal supply.

Utmärkelsen ges för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling och i år delades Silverbalk nummer 47 ut till Rutger Gyllenram, vd och grundare av företaget Kobolde & Partners.

Silverbalken delades ut vid en prisceremoni i Stockholm.

– Jag är oerhört tacksam för det här erkännandet och extra glad är jag att få det här bland alla stålbyggare. Vi ägnar mycket utrymme i standarden åt återbruk av byggkomponenter vilket har ett stort miljövärde. Nu hänger det på alla som har samlats här idag om det ska lyckas i verkligheten, säger Rutger Gyllenram på Stålbyggnadsinstitutes hemsida.

Här hittar vi också information om Rutger Gyllenrams bakgrund. Han är Bergsingenjör från KTH och har en teknologie licentiatexamen inom stål- och metallproduktionsteknik och är även major i pansartruppernas reserv.

Företaget Kobolde & Partners grundade han 1991. Idag är de fem anställda och utvecklar tjänster och programvara inom hållbar stål- och metallframställning.

Han har arbetat med frågor kopplade till strategisk standardisering inom hållbarhetsområdet på Europanivå i tretton år.

Och motiveringen lyder:

Rutger Gyllenram tilldelas Silverbalken 2021 för att han i mer än tio år med emfas bidragit till en för industrin mycket positiv utveckling av standarder relaterade till hållbarhetsfrågor. På den europeiska arenan har han flyttat fram och stärkt stålbyggnadsbranschens och stålindustrins intressen. Återbruk och återvinning är numera obligatoriska områden att beakta då olika materialslag ska värderas i hållbarhetsdiskussionerna. Rutgers engagemang för stålet som byggmaterial märks inte minst i rollen som påverkare i kommittéer och arbetsgrupper. Han är även en förebild för unga teknologer och samhällsbyggare som funderar över en karriär inom stålets underbara värld.

Det är med stor glädje som Stålbyggnadsinstitutet tilldelar 2021 års Silverbalk till Rutger Gyllenram.

Silverbalken är tillverkad i äkta silver av silversmeden Henrik Ingemansson på Atelier Borgila som är Kunglig Hovleverantör.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141