23948sdkhjf

Efter en tuff period rullar ordrarna in

Finepart Sweden har fått en stororder värd 14 miljoner kronor. Ordern gäller fyra Finecutsystem från Inbrace i Kalifornien, USA.

– På Finepart brinner vi för precision där vi i princip kan skära alla material utan att påverka dess materialstruktur. Detta ger oss inblick och samarbeten med  globala aktörer som är pionjärer inom ny teknik där Finepart adderar stort värde, berättar Fineparts vd Lars Darvall för Metal supply.  

Finepart utvecklar och säljer maskiner för komponenttillverkning med hög precision. Bolagets teknologi baseras på vattenskärningsteknik som innebär att med mycket högt vattentryck, cirka 4 000 bar, skapa en stråle som accelererar sandkorn som verkar som slipmedel. 

– Våra kunder ser att Finepart inte bara levererar ultrahög precision utan också en tillförlitlig process med stor affärsnytta som ger dem en klar konkurrensfördel, fortsätter Lars Darvall.

I samband med att dessa Finecutsystem har installerats, kommer Inbrace ha sex Finecutsystem i sin produktion och därmed vara Fineparts i särklass största kund.

– Det är mycket glädjande och förlösande att vår strategi betalar sig och att vi nu får vår första storskaliga kund som kommer använda vår teknik för serieproduktion. Inbrace kommer vara en betydande referenskund för att kunna göra fler affärer med potentiella kunder som kan använda Finesystemet i serieproduktion. Efter en period där det varit glest mellan försäljningarna och med en utmanande tid bakom oss, känns det stimulerande att redan nu ha en sammantagen orderstock på minst 18 miljoner kronor för leverans i 2022, avslutar Lars Darvall.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.171