23948sdkhjf

Eurobattery undersöker mellan fyndigheter

Det svenska gruvföretaget Eurobattery minerals startar en ny borrkampanj.

Den nya borrkampanjen kommer att fokusera på den utökade mineralresursen i  det finska batterimineralprojektet Hautalampi.

Kampanjen kommer att täcka det tidigare icke undersökta området mellan Hautalampifyndigheten och den nordöstra förlängningen av fyndigheten kallat Mökkivaara. Syftet är att verifiera mineraltillgångarna mellan dessa redan verifierade fyndigheter.

Som vi tidigare berättat kunde borrkampanjen år 2020 bekräfta en utökning av tillgångarna på cirka hundra procent.

Läs också: Fyndigheten visar sig innehålla dubbelt så mycket metall

Målet nu är att borra cirka 5000 meter. Borrningskampanjen ska slutföras i början av 2022.

Det är Finncobalt som påbörjar de nya borrningarna vid Ni-Co-Cu-projektet Hautalampi i Outokumpu, östra Finland. Eurobattery minerals har nämligen option att stegvis förvärva hundra procent av Finncobalt och som en del av avtalet med Finncobalt kommer Eurobattery minerals att stå för hela kostnaden för denna borrningskampanj.

­– Vi är glada att starta en ny borrkampanj i vårt nickel-koppar och kobolt -projekt i Hautalampi. Förra årets borrkampanj bekräftade en ökning av mineralresurserna i området med hundra procent. Vi är nu angelägna att undersöka om Hautalampi- och Mökkivaarafyndigheterna är förbundna med varandra. Denna koppling skulle göra produktionen från Mökkivaarafyndigheten ekonomiskt mer realiserbar eftersom utvinning kan göras inom en sammanhängande malmkropp, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery minerals.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156