23948sdkhjf

Railcare levererar till LKAB

Företaget har sammanlagt fått ordrar om 45 miljoner kronor
Railcare har under den senaste tiden tecknat ett flertal kontrakt till ett värde av närmare 45 miljoner. På maskinförsäljningssidan rör det sig om totalt 7 st. Railvac sugar (Partner Pac) som ska levereras till Ryssland och USA samt 1 st. MineVac till LKAB, Kiruna.

Railcare har tillsammans med DISAB Vacuum Technology AB, Eslöv fått nya order på Railvac maskiner för ca 40 MSEK med leverans under 2012.

Leveranserna kommer till bland annat LKAB
För USA och Rysslands räkning är det Railvac komponenter (Partner pac) och metodleveranser. Ordern till LKAB innebär däremot ett betydligt större åtagande. Leveransen är ett komplett spårgående sugfordon för LKAB's nya huvudnivå - KUJ 1365. Investeringen i ny huvudnivå för brytning av järnmalm är en av de största pågående industriinvesteringarna i Sverige.

Railvac maskinen, som kommer att kallas MineVac, skall användas för att hålla rent från materialspill på den järnväg som just nu byggs mer än 1300 meter under jord i Kiruna. Kapacitetsmässigt är MineVac cirka hälften av en normalstor Railvac i Railcare's maskinflotta.

Genombrott
- Ordern till LKAB är ett viktigt genombrott på en begränsad men väldigt kapitalintensiv marknad, säger Ulf Marklund, VD Railcare Group AB och fortsätter. Inom gruvnäringen finns det ingen som accepterar att produktionen stannar på grund av att logistiken under jord är blockerad av materialspill från de malmvagnar som används för att transportera malm och sten fram till krossarna. Järnvägsbranschen idag, är betydligt stabilare än för tjugo år sedan och aldrig förr har vi haft sådan stark framtidstro som nu. Äntligen börjar långsiktiga marknads- och försäljningsinsatser ge resultat och belöning för mödan, säger Ulf Marklund VD Railcare Group i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078