23948sdkhjf

Dubbelordrar på batterisystem – efterfrågan ökar

Alelion Energy systems som tillverkar kundanpassade batterisystem baserade på litiumjonteknologi har mottagit uppföljningsorder inom automatiska truckar, AGV och specialfordon. 

Ordern inom segmentet automatiska truckar kommer från Jernbro Industrial services och avser litiumjonbatterier till enheten Jernbro Automation som levererar kundspecifika automationslösningar baserade på AGV-koncept.

Ordern inom specialfordon är värd 1,5 miljoner kronor och avser högspända batterisystem till den tyska marknaden, med leveransstart under första kvartalet 2022.

– De uppföljande orderna visar på våra kunders förtroende för våra lösningar vilket är mycket tillfredsställande. Inom båda segmenten ser vi ett stort intresse för miljövänliga investeringar i grönare och mer konkurrenskraftig teknik, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy systems.

Alelions batterisystem för industriella truckar ska göra det lätt att konvertera från den äldre blysyratekniken till modern litiumjonteknik. Enligt Alelions beräkningar minskar det koldioxidavtrycket upp till 30 procent och ökar samtidigt produktivitet för kunden genom kortare laddningstid, upp till tre gånger högre livslängd och upp till 30 procent lägre energikostnad.

Alelion har utvecklat och levererat lågspända batterisystem för materialhantering sedan 2014 vilket innebär att batterierna idag driver mer än 5 000 materialhanterande gaffeltruckar runt om i världen.

Alelions kundanpassade högspänningsbatterisystem för specialfordon ska elektrifiera krävande tillämpningar som förflyttningen av gods i logistik- och produktionsanläggningar. De ser en stigande efterfrågan inom ett flertal branscher i takt med den pågående omställningen till transportsystem med lägre klimatpåverkan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156