23948sdkhjf

SAG växer – tack vare tydligheten!

Svenska Automationsgruppen har under sina två år vuxit explosionsartat
Svenska Automationsgruppen (SAG) växer snabbt i antal – men också i betydelse. Anledningen stavas tydlighet.

– Vi är idag 116 medlemsföretag, en mycket bra siffra med tanke på att vi bara existerat i knappt två år. En viktig förklaring är att vi från början valde att vara tydliga och avgränsande – vi är till för att utveckla tillverkningsindustrin genom automation, inget annat. Jag ser därför att vi är mer en stark allians än en traditionell branschorganisation, förklarar ordföranden Manne Seifter i ett pressmeddelande.

Lyfter fram automation
Fördelarna med det här synsättet visas inte minst på Elmia Automation som är en renodlad – och därmed tydlig – fackmässa.

– En traditionell branschorganisation har naturligtvis sitt berättigande och ska fortsätta med sin verksamhet, men i en sådan organisation samlas företag med vitt skilda verksamheter. Det innebär att en mässa för hela branschorganisationer oftast inte blir den optimala mötesplatsen för affärer. Genom att vi koncentrerar oss på automation för tillverkningsindustrin skapar vi ett tydligt tvärsnitt som skär genom flera branschorganisationer, vilket gör att det på mässgolvet möts kunder och leverantörer med samma intresse. Och det skapar utvecklande affärer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078