23948sdkhjf

"Sveriges viktigaste industrimässa"

Med sex mässor och 475 utställare är Elmia Produktionsmässor landets viktigaste arena för den tillverkande industrin.
Invigningen sker den 15 maj. På plats finns bland annat representanter från industrins branschföreningar för att diskutera de viktigaste framtidsfrågorna.

– Det är ett unikt tillfälle för svensk industri med sex mässor på samma ställe. Elmia Produktionsmässor är Sveriges viktigaste industrimässa, säger Tomas Berg, ordförande, Svenska Automationsgruppen, SAG, till mässorganisationen.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin. Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.

– Det är väldigt bra att mässorna arrangeras samtidigt. För första gången har vi ett koncept i Norden som är jämförbart med de stora mässorna på kontinenten, säger Joacim Lorentsson, ordförande för Swira, Swedish Industrial Robot Association.

– Att vi i denna starka högkonjunktur har en relativt hög arbetslöshet jämte en ännu högre vakansgrad är ett enormt problem. Det visar att den kompetens som står till arbetsmarknadens förfogande inte matchar behovet. Dessutom är det ett stort mänskligt problem att de som lämnar utbildningar som inte arbetsmarknaden efterfrågar blir hänvisade till industrijobb som de är illa rustade för. Detta är frågor som är betydligt viktigare än digitalisering, automatisering, additiv tillverkning och andra hajpade aktuella frågor, säger Mathias Lundin, vd för Svetskommissionen, till Elmia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078