23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på certifiering av svetsföretag

Force Technology ser en ökad efter frågan efter ISO certifierad svetsföretag
I Sverige finns cirka 80 företag som är certifierade enligt svetsnormen ISO 3834. Det är lite jämfört med många andra länder – och alldeles för få enligt Svetskommissionen. Här förs en diskussion om hur man kan få fler företag att implementera standarden, för att inte Sverige ska hamna på efterkälken och bli mindre konkurrenskraftig.

Lågt andel certifierade
– Vi ser allt fler branscher som ställer krav att de svetstjänster som köps in ska levereras av certifierade företag. Vi önskar att fler förstod vad som är på gång. Vi ser exempelvis att byggsektorn allt oftare ställer krav på att deras leverantörer har denna certifiering, säger Tomas Tränkner, marknadschef på Force Technology, som sysslar med just certifiering, i ett pressmeddelande.

En hjälp på vägen
Under Elmia Svets och Fogningsteknik kommer Force Technology att hålla föreläsningar i ämnet; om nyttan med certifieringar, vad som krävs och hur man går till väga.
– Många gånger är det inte så svårt. Har du redan ett kvalitetssystem är det inte alls så mycket jobb som man kan tro, menar Tränkner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078