23948sdkhjf

Klar trend: Automation + IT!

Beckhoff fördjupar integrationen mellan IT och maskiner
Beckhoff Automation AB är företaget som såg kopplingen mellan automation och IT tidigt – redan på 80-talet startade man integreringen mellan PC och de tunga automationsmaskinerna

– Den tydligaste trenden som jag ser idag inom automationsbranschen är den allt tydligare sammanlänkningen med IT. Idag är IT en självklar del av vår vardag, och därför bör det vara lika självklart att maskinerna som används inom industrin på olika sätt är linkade till företagets övriga IT-struktur, t ex det gällande affärssystemet. Allt för att skapa större överblick och bättre information,säger Håkan Brandt VD i ett pressmeddelande.

Ständig utveckling
Under Elmia Automation 8-11 maj kommer Beckhoff att visa ett tydligt exempel på en modern IT-relaterad plattform för "motion and control".

– Vår senaste konstruktion TwinCat 3 är ett bra exempel på vilka fördelar som finns; flexibilitet, skalbarhet och snabbhet.

En annan trend som blir allt tydligare i och med närmandet med IT-världen är gränssnitten som används.

– Idag använder vi smart phones med intuitiva gränssnitt och multi touch-kontroller. Och det är ingen tvekan om att den trenden kommer till oss inom automationsbranschen mer och mer. Allt för ökad användarvänlighet, avslutar Håkan Brandt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062