23948sdkhjf

Automation lyfter produktionen

Beckhoff Automation och Microsoft delar med sig av konkreta exempel vid Elmia Automation.
Företagens tanke är att lyfta produktionen till en helt ny nivå.

En ökad digitalisering och hårdare konkurrens innebär utmaningar för svensk industri. Det kräver samarbeten och mässan har därför etablerat en mötesplats för att visa att det är enkelt att ta till sig den nya tekniken.

Bland annat visas uppkopplade mätstationer. Dessa samlar in data till molnet. Denna behandlas och visualiseras sedan på skärmar runt om i arenan.

Flera andra utställare som ABB, Schunk, Kuka och AH Automation har fattat beslut om att ansluta sina montrar till den uppkopplade mässan.

– Allt som har med Industri 4.0 att göra kräver samarbete mellan olika teknologier, framför allt mellan automation och IT. Varje monter och varje utställare på mässan visar sina lösningar, men ingen visar helheten eller fokuserar på samarbete. Där har Elmia Automation en väldigt viktig roll, säger Håkan Brandt, styrelsemedlem i Svenska Automationsgruppen, SAG, till mässorganisationen.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D.

Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093