23948sdkhjf

Danskt stålverk har stor framgång med ny produktionslinje

År 2018 investerade Duferco Danish Steel i Frederiksværk i en ny linje vid anläggningen. Företaget tillverkar redan stång av stål. Därför är det bra för företaget själv att bearbeta en del av stålet ytterligare.

Tanken med den nya linjen är att stålprofilerna dras genom en fyrkantig form som är två millimeter mindre än stålprofilens ursprungliga dimension. På så sätt erhålls en stålprofil med en blank yta, med skarpa kanter och där toleransen är mycket liten. Så du är helt säker på att den passar in i maskinen som kommer att bearbeta profilen ytterligare.

Duferco har investerat 30 miljoner danska kronor 2018 i den nya produktionslinjen och ett nytt lager med de färdiga stålprofilerna.

Den nya produktionen har varit en framgång och Duferco har order för tre månaders produktion. Arbetet pågår redan i tre skift på produktionslinjen. Därför har stålverket just börjat en expansion med ytterligare en produktionslinje. Produktionen ska ske i en av de befintliga hallarna.

- Det kommer att utgöra 20 procent av produktionen, förklarar vd Bram Jan Maarten Hansen om hur viktigt det kommer att bli för företaget i framtiden. En av anledningarna till att det är särskilt bra för Duferco att kasta sig över den nya produktionslinjen i Frederiksværk är att företaget redan tillverkar stångstål.

- Vi är de enda i Europa som själva tillverkar plattstålsprofilerna och gör detta, förklarar Bram Hansen. Därför slipper företaget kostnaden för att transportera stålet runt om i Europa.

En stor del av arbetarna på den nya linjen är från Syrien. De har lyft uppgiften att få produktionslinjen att fungera.

- De har varit viktiga för att vi ska lyckas med nyproduktionen, säger vdn, som startade projektet utan att ha en tydlig färdplan.

-Vi har under vägen fått reda på hur det fungerar bäst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.157