23948sdkhjf

Tråddragaren vinner Näringslivsmedaljen

Kungliga patriotiska sällskapet har delat ut Näringslivsmedaljen 2020 till fem mottagare.

En av vinnarna är Kjell-Ove Gunnarsson som hyllas för att ha förnyat ett traditionellt företag i tråddragningsbranschen, Gunnars Tråd med nya produkter och strategiska förvärv till GT Wire.

Och motiveringen är:

… för att ha förnyat ett traditionellt företag i tråddragningsbranschen Gunnars Tråd med nya produkter och strategiska förvärv till GT Wire – helt i linje med Gnosjöandan.

– När Kjell ringde och sa att det var från Kungliga patriotiska sällskapet trodde jag att det var någon som skojade med mig. Sedan sa han att jag skulle få medalj och då tänkte jag slänga på luren. Det gjorde jag faktiskt. Men när jag förstod innebörden blev jag både stolt och glad. Nu är det inte bara jag som ska ha medaljen. Vi är många som har byggt det här bolaget, säger Kjell-Ove Gunnarsson i en intervju på Youtube som Kungliga patriotiska sällskapet lagt länk till i pressmeddelandet.

Han berättar att det varit en resa –  men att det finns en röd tråd.

– Det var min pappa som startade 1960. När jag och min bror kom in omsatte vi ungefär 10 miljoner och var 6 anställda. Nu omsätter koncernen kanske 350 miljoner och vi är ungefär 90 anställda. 

– Jag började på golvet hos min pappa. Då tänkte man mycket på att utveckla maskiner så man skulle producera bättre. Sedan var jag på lagret och då var det logistik och att tänka effektivitet. Och nu när man mest sitter på kontoret tänker man på nya produkter och investeringar. Den röda tråden är nog att tänka framåt hela tiden.

Att vara egenföretagare får ta sin tid menar han.

– Om man ska vara egenföretagare måste man vara uthållig och tro på det man gör. Det tar lång tid att bygga ett bolag. Jag brukar säga att för en riskkapitalist är fem år en kort tid men för en entreprenör är tio år en kort tid.

– Jag har gått livets hårda skola brukar jag säga och jag ångrar ingenting för det har varit väldigt, väldigt roligt, avslutar Kjell-Ove Gunnarsson.

De andra fyra vinnarna av 2020 års näringslivsmedalj är Anna Barkevall från Böda sand beach and resort på Öland, Karin Bodin från Polarbröd i Norrbotten, Jenny Lindén Urnes från Lindéngruppen i Skåne och Lars Martinson från Martinson group i Västerbotten.

Vi frågar hur det blir med medaljen i år, 2021.

– Vi kommer inte att dela ut någon Näringslivsmedalj 2021, berättar Anette Jonsson som är biträdande sekreterare och kommunikations- och medaljansvarig för Metal supply.

Kungliga patriotiska sällskapet instiftade Näringslivsmedaljen 1982. Belöningsmedaljen ska hedra berömvärda, individuella insatser inom svenskt näringsliv och ges för ledarinsatser på ägarbasis. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08