23948sdkhjf

Nu är svarvning i alla riktningar möjlig

Bearbetningslösningsföretaget Sandvik Coromant ska samarbeta med det globala teknikföretaget HCL Technologies.

Det är Sandvik Coromants teknik Primeturning som ska integreras i programvaran HCL Camworks. Samarbetet ska göra det möjligt för HCL Camworks-användare att effektivt och säkert bereda sina Primeturning-operationer och maximera bearbetningsproduktiviteten.

Metoden Primeturning med kompletterande verktyg ska förse tillverkarna med en konkret lösning för svarvning i alla riktningar. Metoden ska göra det möjligt för mekaniska verkstäder att utföra längdsvarvning – framåt och bakåt, plansvarvning och profilsvarvning med ett och samma verktyg.

HCL tillhandahåller IT-tjänster till olika industrisektorer och erbjuder bland annat HCL Camworks som är en programvara för datorstödd tillverkning. Plattformen är funktionsbaserad och ska hjälpa tillverkare att öka produktiviteten med anpassningsbara automationsverktyg, optimera CNC-koder för enkel implementering och ställa in korrekta parametrar och variabler för att säkerställa maximal produktivitet.

HCL Camworks ska underlätta associativ bearbetning, vilket ser till att ändringar i konstruktionen alltid reflekteras i verktygsvägen. Den ska även eliminera behovet av tidsödande filöverföringar och ge användarna möjlighet att arbeta med flera plattformar samtidigt.

– Vårt samarbete med HCL Camworks är avgörande för kundnöjdheten och för att vi ska kunna hjälpa dem att öka effektiviteten, säger Marko Stugbäck, Product manager för Sandvik Coromants affärsteam för digital bearbetning och fortsätter:

– Detta nya samarbete innebär att våra gemensamma kunder kan dra nytta av fördelarna med vår teknik via en integrerad kanal, vilket effektiviserar programmeringen av bearbetningsoperationerna och gör dem enklare att hantera. Till exempel kan Primeturning öka produktiviteten med upp till 50 procent, svarva i alla riktningar, öka maskinutnyttjandet samt minska tidsåtgången vid riggning och verktygsbyten.

– Programvaran HCL Camworks är inte bara avgörande vid svarvningsoperationer, utan spelar även en viktig roll när det gäller att hjälpa tillverkningsindustrin med övergången till Industri 4.0. Målet med detta samarbete är att ge slutkunderna mervärde och förse dem med de verktyg de behöver för tillverkning i en digital värld, avslutar Marko Stugbäck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078