23948sdkhjf

Tredje trådgnisten går för i år

- Zenjo verktygsteknik investerar nu i en ny trådgnist till sitt verktygsmakeri, säger FC maskins ägare Fredrik Claesson.

Ja, Zenjo verktygsteknik har valt att investera i en ny MV2400S. Det är en Mitsubishi trådgnist från FC maskin.

Det är den tredje trådgnisten de säljer i år och vi frågar vad kunden brukar uppge som skäl till att investera i en ny trådgnist?

- Kunderna vill ha snabbare maskiner och bättre prestanda för att kunna säkra upp sin produktion, berättar Fredrik Claesson för Metal supply.

Läs också: FC maskin får en pangstart och säljer två nya maskiner

Zenjo verktygsteknik är ett legotillverkningsföretag i Östersund specialiserat mot verktygstillverkning och skärande bearbetning i form av svarvning, fräsning och långhålsborrning.

Investeringen i ny trådgnist genomförs som ett led i att öka kapaciteten i verktygstillverkningen och även ge kapacitet för produktionskörning av trådgnistade komponenter till externa kunder.

- En ny effektiv trådgnist kortar våra ledtider, viktigt framförallt vid verktygshaverier då kunden får stopp i produktionen, säger Zenjos vd  Henrik Boström och fortsätter:

- I verktygstillverkningen är vi med kunden från idé till färdigt verktyg. Vi har lång erfarenhet av olika klipp-, stans- och pressverktyg.

Legotillverkning sker enligt kundens önskemål gällande material, toleranser, värmebehandling och ytbehandling.

- Vi arbetar i de flesta metaller men även polymerer vid behov. Vi är bäst på små till medelstora serier och excellerar i allt med specialgängor och fina toleranser, säger Henrik Boström.

Maskinen har ett rörelseområde på 800 gånger 600 gånger 310 millimeter.

- Det som kännetecknar Mitsubishis maskiner är mycket tillförlitlig trådträdning och hög precision. Till detta kan man lägga ett mycket attraktivt pris, säger Fredrik Claesson.

Maskinen installeras i juni och ska vara i drift före semestrarna. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078