23948sdkhjf

Stålpriset väntas öka ytterligare 50 till 70 procent

Byggkomponentsbolaget Lindab har höjt priserna på flera stål- och aluminiumprodukter. Det till följd av de skenande råvarupriserna.

Det berättar Dagens industri som talat med Ola Ringdahl, CEO för Lindab.

- Ingen har varit med om det här tidigare, säger Ola Ringdahl.

Han syftar på de allt högre råvarupriserna.

- Det är fortfarande ett riktigt råvarurally och stålpriset fortsätter att gå upp och kommer göra det resten av året. Så vi anpassar successivt prisnivån till inköpspriserna, säger Ola Ringdahl och fortsätter:

- Det är en extraordinär situation när priserna gått upp med över 100 procent på mindre än ett år och väntas fortsätta upp med 50-70 procent till från dagens nivå.

Och än är det inte stopp berättar han för tidningen.

- Vi vet att prisstegringen kommer fortsätta åtminstone in i första kvartalet 2022 då vi förhandlar de volymerna och priserna nu. Efter det vet vi inte och hoppas att det ska stabilisera sig, men eftersom efterfrågan är större än utbudet och leveranstiderna är väldigt långa så är det svårt att förutse vart priserna tar vägen, säger han och förklarar:

- Vi hade kunnat sälja betydligt mycket mer om tillgången till material var större, men vi är lite försiktiga med att trycka på volymgaspedalen här och prioriterar leveranssäkerhet och är väldigt försiktiga med att ta in nya kunder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172