23948sdkhjf

Kinesisk tillverkare i samarbete med AP&T

Företaget har fått ett genombrott för presshärdning av chassidetaljer
Den kinesiska tillverkaren av fordonskomponenter, TianJin Shun Da Automobile, startar nu presshärdning av chassidetaljer till personbilar med hjälp av en unik metod utvecklad av AP&T.

– Det här är både ett kommersiellt genombrott för vår teknik och en strategiskt viktig affär, säger Johan Friberg, Senior Advisor på AP&T i ett pressmeddelande.

Först ut med chassidetaljer
Tack vare möjligheterna att förena hög styrka med låg vikt har presshärdning blivit en allt vanligare metod för tillverkning av karossdelar, men det här är första gången som tekniken används kommersiellt för att producera chassidelar i Kina.

– Just den här produktionslinan ska användas för torsionsstag till bakaxlar, men det finns många fler chassidetaljer som skulle kunna tillverkas med liknande metoder, säger Johan Friberg.

Växande intresse hos kunderna
Metoden att presshärda torsionsstag utvecklades av AP&T 2006 och har sedan dess förfinats steg för steg. Samtidigt har också intresset från fordonsindustrin ökat.

– Många tillverkare är intresserade, det märker vi inte minst på våra kunskapsseminarier runt om i världen. Det är fantastiskt roligt att tekniken nu börjar användas kommersiellt. Vi är övertygade om att fler kommer att följa Shun Das exempel, säger Kent Eriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079