23948sdkhjf

Se videon: en enhörning i koppargruvbranschen har startat

Med 7000 medarbetare på plats kan nu det kanadensiska gruvbolaget Ivanhoe mines meddela att de kunnat starta upp kopparproduktion i Kamoa-Kakula-upptäckten i Demokratiska republiken Kongo.

3,8 miljoner ton per år räknar de med. Och det är långt tidigare än man förväntat sig.

- Detta är ett historiskt ögonblick för Ivanhoe mines och Demokratiska republiken Kongo. Att upptäcka och leverera en kopparprovinsion i denna skala, klass och enastående ESG-referenser, före schema och budget, är en enhörning i koppargruvbranschen. Denna prestation återspeglar det enastående samarbetet mellan tusentals individer och alla våra gemensamma satsningspartners på Kamoa-Kakula, säger Ivanhoe mines medordförande Robert Friedland.

Prospekteringen påbörjades för ett par decennier sedan och Kakula-fyndigheten hittades för fem år sedan. Och de skriver att det kan bli stort.

- Produktionsinitieringen sätter oss på vägen för att etablera Kamoa-Kakula som det näst största och kanske så småningom det största koppargruvkomplexet i världen. Det som verkligen uppmuntrar våra geologer är den stora potentialen att hitta ytterligare Kamoa-Kakula-liknande kopparupptäckter på våra massiva prospekteringslicenser i västra Foreland precis intill, i en identisk geologisk miljö, fortsätter Robert Friedland.

Demokratiska republiken Kongos president Félix Tshisekedi gratulerar Ivanhoe för att ha nått produktionsmilstolpen vid upptäckten i världsklass.

- Starten av produktion av kopparkoncentrat vid Kamoa-Kakula-gruvan indikerar att DRC är öppet för affärer och investeringar. Vi gratulerar Ivanhoe mines för att ha nått denna milstolpe för denna världsklass upptäckt. 

Medordförande Yufeng "Miles" Sun  kommenterade också: 

- Idag är en monumental milstolpe inte bara för Ivanhoe mines utan också för Kamoa-Kakulas värdland - Demokratiska republiken Kongo, våra unga, hängivna kongolesiska anställda och lokala samhällen. Vi är alla extremt extrema stolt över att vara en del av denna anmärkningsvärda prestation, som är en sann återspegling av Ivanhoes 24 år av uthållighet och engagemang för landet och industrin, säger han och fortsätter:

- Starten av fas 1 är födelsen av ett kopparkomplex som kommer att gynna de kommande generationerna, och vi ser väldigt mycket fram emot de kommande faserna av expansions- och utforskningsmöjligheter. Stort grattis till hela Ivanhoe mines-teamet och en brusande applåder till alla de hårt arbetande leverantörerna och entreprenörerna för att kollektivt fullfölja detta enorma åtagande.

- Som en joint venture-partner och en aktieägare i Ivanhoe mines är Zijin mining oerhört stolt över att visa upp resultatet av detta exceptionellt framgångsrika partnerskap med Ivanhoe när det gäller att föra fas 1 av Kamoa-Kakula i produktion i förväg, samtidigt som man löser de betydande utmaningar som en oöverträffad global pandemi har medfört. Det har verkligen krävt ett globalt band av dedikerade och exceptionella talanger som består av de 7 000 arbetarna på plats och viktigast av allt det orubbliga stöd alla våra intressenter för att göra denna viktiga milstolpe till verklighet, sade Mr. Jinghe Chen, Ivanhoe-direktör och ordförande för Zijin mining.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109