23948sdkhjf

Metallbearbetningsföretaget förvärvas

Hyttbäcken invest har förvärvat 80 procent av aktierna i Sandviks metall försäljningsaktiebolag från nuvarande ägare och vd, Karl Andersson.

- Vi ser fram emot att kroka arm med Karl och resten av gänget på Sandviks metall. Med vår egen bakgrund inom metallbearbetning lockas vi av att få samarbeta med en av Sveriges bästa svarvverkstäder, säger Anders Eller, vd för Hyttbäcken invest.

Sandviks metall försäljningsaktiebolag startades 1943 i Kulltorp utanför Gnosjö. Karl Andersson tog över verksamheten efter sin far och har de senaste 20 åren utvecklat företaget till ett metallbearbetningsföretag fokuserat på svarvning av komponenter i mindre dimensioner med höga krav på kvalitet och ytfinish. I kundlistan finns världsledande företag inom exempelvis fordonskomponenter och utrustning för verkstadsindustri.

- Tillsammans med Hyttbäcken ser jag fram emot att ta nästa steg i utvecklingen av Sandviks metall. I Hyttbäcken har jag funnit en partner som förstår vår verksamhet och våra kunders behov. Jag ser fram emot att ytterligare förfina Sandviks Metall och stärka erbjudandet till våra kunder, säger Karl Andersson, vd för Sandviks metall försäljningsaktiebolag.

Han tror inte kunderna kommer märka så stor skillnad till en början.

- Sandviks Metall fortsätter som vanligt och på kort sikt så kommer kunderna inte märka så stor skillnad. På längre sikt så kommer vi att kunna erbjuda ett bredare utbud av skärande bearbetning. Med Hyttbäcken invest som huvudägare och den samlade erfarenhet vi har borgar för utveckling och tillväxt, berättar Karl Andersson för Metal supply.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079