23948sdkhjf

Får leverera presshärdning till Indien

En av Indiens ledande tillverkare av chassier och hydroformade fordonskomponenter – ALF Engineering – har beställt en helautomatiserad presshärdningslinje av AP&T. Det är AP&T:s första stora order till Indien, som är världens fjärde största marknad för nya bilar.

– Genom att investera i ny teknologi avser vi att möta de ständigt ökande kraven från våra kunder. ALF har tidigare visat sin förmåga att kunna identifiera, tillägna sig och produktifiera nya teknologier i en konkurrensutsatt omgivning. Presshärdning är ett område med stora möjligheter, som kommer att skapa nya intäktskällor för vårt företag, säger Koshy Ninan, Vice President Business Development , ALF Engineering.

Den nya linjen är baserad på den senaste tekniken från AP&T, som svarar för all automation, styrsystem och integrering. Hydraulpressen kommer att tillverkas av företagets indiska samarbetspartner ISGEC med utgångspunkt från AP&T:s originalritningar.

Det modulbaserade rullugnskonceptet kommer att levereras av BENTELER Mechanical Engineering, som AP&T samarbetat med i många presshärdningsprojekt världen över. 

– Genom ordern till ALF Engineering tar vi nu steget in på den viktiga växande indiska marknaden, säger Peter Karlsson, Area Sales Manager på AP&T.

Den nya presshärdningslinjen ska installeras i ALF Engineerings nya anläggning i KhedCity, nära Pune 150 km sydost om Bombay. Det är företagets trettonde fabrik i Indien för tillverkning och montering av bilkomponenter. Leveransen är beräknad till första kvartalet 2022.

– Vi förväntar oss hög tillförlitlighet, maskintillgänglighet och prestanda under många år. Vi ser också fram emot en produktivitet i världsklass genom kortast möjliga cykeltider och användningen av automation, säger Koshy Ninan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141