23948sdkhjf

Nomo förvärvar och växer på norska marknaden

Nomo, leverantör av tekniska lösningar inom lagringsteknik, stärker sin position på den norska marknaden och förvärvar ABRA Kulelagersenteret i Trondheim.

I närheten av Arlanda flygplats, närmare bestämt i Täby norr om Stockholm, har leverantören Nomo sitt huvudkontor. Nomo leverarar produkter inom lager, transmissioner och tätningar på den nordiska marknaden och idag har företaget verksamhet både i Sverige, Finland, Norge och Danmark, men även i Kina. Nu har Nomo förvärvat ytterligare ett företag i Norge – ABRA Kulelagersenteret.

– ABRA Kulelagersenteret passar perfekt för Nomo då de är en kvalificerad leverantör av tekniska lösningar inom lagringsteknik med huvudfokus på premiumprodukter. Detta är helt i linje med vår strategi att ytterligare växa i Norge efter förvärvet som vi gjorde för tre år sedan av Rotek i Ålesund, säger Mattias Jaginder, vd för Nomo.

ABRA, som grundades 1962, har ett erbjudande som främst är inriktat mot rullningslager tillsammans med tätningar och transmissionsprodukter. Företaget är baserat i södra Trondheim.

– Jag ser många likheter i hur Nomo agerar på marknaden och gentemot kunder. Att bli en del av Nomo ger oss möjligheten att vidareutveckla företaget och ta nästa steg när det gäller tillväxt, säger Truls Kirknes, vd för ABRA Kulelagersenteret.

Nomo har idag drygt 150 anställda och är en del av Axel Johnson International, en svensk industrigrupp som består av mer än 150 bolag i 30 länder. Här ligger fokus på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078