23948sdkhjf

Idag avgörs SM i plåtslageri – följ finalen live här

Förra året var det Hadi Barbari som tog hem guldet i SM för unga plåtslagare. Idag avgörs vem som tar hem årets vinst, en final som kan följas live på Youtube i slutet av artikeln.

Idag från klockan 07:30 till cirka 15:15 pågår årets final av SM för unga plåtslagare. Tävlingen är en årlig återkommande tävling som organiseras av PVF Yrke & Utbildning på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.

De tävlande har under våren sållats fram genom uttagningstävlingar runt om i landet, och i slutet av februari presenterades de sex finalisterna vilka blev:

Gustav Nilsson från Bromangymnasiet i Hudiksvall
Felix Forsberg från Polhemsskolan i Gävle
Elias Karlsson från Lugnetgymnasiet i Falun
Loke Bodén från Faluns Praktiska Gymnasium
Abbas Rezai från Stockholms Byggtekniska Gymnasium
Anton Lindvall från Uppsala Yrkesgymnasium Jälla.

Livesändningen är vårt sätt att anpassa oss till pandemin. Vi testade redan förra året med att livesända delar av SM-finalen vilket gav mersmak, förklarar Kaveh Nowroozi, projektledare på PVF Yrke & Utbildning.

Finalen kommer att genomföras på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm och tävlingsuppdraget kommer att innefatta kundkontakt, måttagning, tillverkning och montering. Själva tävlingsuppdraget är hemligt fram till tävlingsdagen.

Sändningen kommenteras av två plåtslageriexperter, och under livesändningens gång kommer lärare, tävlingsledning, domare samt de tävlande medverka i intervjuer.

Följ livestreamen här:

Nyfiken på förra årets tävling? Läs mer om hur den slutade här: Han vann SM-guld i plåtslageri

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078