23948sdkhjf

Han vann SM-guld i plåtslageri

Under fredagen gick SM-guld i plåtslageri av stapeln, och vid slutet av dagen stod Hadi Barbari från Uppsala som vinnare. Det var mycket jämnt i toppen, men Hadi Barbari var snabbast och lyckades få till bäst helhetsintryck.

I fredags fick de tvälande i SM-guld i plåtslageri uppgiften att klä in ett mindre skärmtak med avslut mot ett murkrön. De fick sex timmar på sig att utföra jobbet och det visade sig bli en tuff uppgift, endast tre av de sex finalisterna lyckades bli klara inom den angivna tidsramen. Hadi blev klar först och det var också han som gjorde bäst helhetsintyck. Det var det som avgjorde saken, och vid slutet av dagen stod Hadi som vinnare.

Det är jättekul att få uppnå det jag drömt om och kämpat för, sa en glad och nöjd Hadi.

Förutom äran och guldmedaljen fick Hadi ta emot en vinstsumma om 6 000 kr. Hadi Barbari var tidigare elev vid Uppsala Yrkesgymnasium och arbetar sedan studenten i våras, på Uppsala plåtslageri.

Juryns motivering:
För ett väl utfört arbete som uppfyller både byggregler och kundens önskemål, där både arbetsmiljö och noggrannhet hållits på hög nivå. Genom kunskap och precision har transporter, tids- och materialåtgång hållits på lägsta möjliga nivå. För ett arbete som ger lönsamhet, låg miljöpåverkan och nöjda kunder. Avgörande för juryns beslut var helhetsintrycket samt ett snabbt och effektivt utförande.

Medaljörerna i SM för unga plåtslagare 2020:

1:a Hadi Barbari, Uppsala Yrkesgymnasium, Uppsala

2:a Alexander Stüffe, Nobelgymnasiet, Karlstad

3:a Rasmus Eriksson, Anders Ljungstedts gymnasium, Linköping


Foto: PVF

På delad 4:e plats kom:
Adam Hanlinder, Kattegattgymnasiet, Halmstad
Oscar Riberg, Alléskolan, Hallsberg
Jenz Järvå, Stockholm Byggtekniska Gymnasium, Stockholm

De delar av finalen som livesändes på Facebook, kan fortfarande ses här. Bilder och filmer från finalen finns även på @bliplatslagare på Instagram och på smup.se.

SM för unga plåtslagare är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, plåtslageribranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093