23948sdkhjf

Storspelarna söker arbetskraft

Det börjar dra ihop sig. Så mycket personal antas behövas i Sverige framöver att Arbetsförmedlingen nu ordnar en digital nordisk rekryteringsmässa.

Det handlar bland annat om att hitta ingenjörer inom olika inriktningar. Bland de arbetsgivare som deltar hittar vi både Boliden, Northvolt, LKAB, Pajala kommun och Luleå universitet. Totalt erbjuder 56 arbetsgivare 230 lediga tjänster.

– Inom många yrken har det länge varit svårt att hitta tillräckligt med personal i Sverige, och då är det ett bra komplement att söka kandidater inom andra EU- och EES-länder, säger Miguel Salvador, Eures-rådgivare på Arbetsförmedlingen.

Under mässan den 15 april har arbetsgivarna möjlighet att träffa kandidater från andra länder inom EU och EES. De kan intervjua arbetssökande via chatt eller video, antingen under mässan eller senare. Arbetsgivarna har en egen digital mässplats där de kan presentera sitt företag och beskriva vilken typ av kompetens de söker. Att delta kostar ingenting.

-Att Eures by Arbetsförmedlingen kan erbjuda digitala lösningar gör att vi underlättar för arbetsgivarna att rekrytera trots annorlunda fysiska förutsättningar i år. Digitala mässor gör att fler kan delta och därmed breddar vi rekryteringsmöjligheterna vilket är positivt, avslutar Miguel Salvador.

Rekryteringsmässan är ett arrangemang inom Eures-samarbetet mellan Sverige, Norge och Finland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172