23948sdkhjf

Hannovermässan: Hexagons IMC ökar produktionsstabiliteten

Igår gick starten för Hannovermässan 2021 och under dagen hölls flera föredrag från olika företag. Ett av dessa var Hexagon som berättade om hur de med hjälp av sin lösning IMC, hjälpt underleverantören Booster öka både produktionskapacitet och produktkvalitet.

I den norra delen av Tyskland hittas Booster Precision Components, en underleverantör som bland annat tillverkar komponenter till fordonsindustrin. I maskinparken står flera maskiner på rad och något som är viktigt är att produkterna tillverkas inom mycket exakta toleranser. Det är här Hexagon och lösningen IMC kommer in.

IMC är en lösning för intilligent maskinstyrning, en process där IMC sköter automatisk beräkning och överföring av verktygsförskjutningsvärden. Denna process baseras på statistiska nyckeltal och inställningar för olika verktyg och lösningen används för att öka stabiliteten i produktionen.


Det övre diagrammet visar en dimensions resultat innan installationen av IMC och det undre diagrammet visar resultatet efter installationen. 
Foto: Printscreen från Hannover Messe / Heaxagon

– Här illustreras hur ett resultat från en viss dimension kunde se ut innan installationen av IMC, säger Stephen Graham, chef för mätteknik hos Hexagon, och hänvisar till det översta av två diagram på en slide i presentationen. Här ser man mycket signifikanta förändringar på vissa ställen, vilket symboliserar ett tillfälle när en operatör behövt ingripa för att korrigera något i maskinen.

Det undre diagramet visar resultatet från samma dimension fast efter installationen av IMC.

– Här ser man att dimensionen styrs inom en mycket stramare tolerans vilket beror på att ett autonomt system kan mäta data mycket närmare. Det gör att operatören kan meddelas snabbare när något behöver bytas eller är fel, eller att maskinen själv automatiskt kan byta verktyg eller korrigera felet, säger Stephen.

Tack vare IMC-lösningen har Booster idag kunnat se en betydande minskning 20 procent av skrot från maskinparken, samt en förbättring i produktkvaliteten. De har även kunnat se en minskning på 15 procent i den tid som operatörer behöver spendera vid maskinerna, eftersom IMC-systemet övervakar och justerar maskinerna autonomt.

Trots att Hexagon lyckats hjälpa Booster med betydande resultat menar Stephen däremot att Hexagon inte nöjer sig än.

– Hos Hexagon kommer vi att fortsätta utveckla IMC och med tiden hoppas vi kunna se ytterligare förbättringar av prestandan, avslutar han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063