23948sdkhjf

Nyförvärvad legotillverkare får ny vd

I slutet av 2020 förvärvade HygapGruppen det Värnamobaserade legoföretaget Finnvedens Smide som har fokus på plåtpressning, laserskärning och svetsning. Nu har en ny vd utsetts för företaget.

Efter att Jan Paulsson, grundare och tidigare vd för Finnvedens Smide, lämnade bolaget i januari har HygapGruppens styrelse nu utsett en ny vd för legotillverkaren Stefan Knutsson. Stefan kommer närmast från Thule där han under de senaste fem åren varit logistikchef och produktionschef.

– Stefan har en lång bakgrund inom tillverkande industri med ledaregenskaper inom flera områden där han påvisat ett starkt driv att utmana och möjliggöra expansion och utveckling, säger Andreas Gustafsson, Koncernchef för HygapGruppen.

Stefan har sedan han började på Thule 2011 haft flera nyckelroller i den expansion som bolaget genomgått. Han har verkat inom flera områden såsom Supply Chain, inköp, logistik och produktion och under åren har han haft flera ledande roller.

– Jag är både stolt och glad över att få ta över som vd på Finnvedens Smide med de utmaningar som det medför. Finnvedens Smide är ett oerhört starkt och uppskattat bolagsnamn i regionen som jag ser fram emot att få förvalta och utveckla, säger Stefan.

Stefan tillträdde sin post den 1 april.

Efter förvärvet att Finnvedens Smide består HygapGruppen av Hygap, HA-Svets och Finnvedens Smide. Totalt har koncernen cirka 50 medarbetare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.14