23948sdkhjf

HygapGruppen förvärvar Finnvedens Smide

HygapGruppen som levererar metalldetaljer för verkstadsindustrin har nu gjort sitt andra förvärv inom ramen av ett halvår. Den här gången är det Finnvedens Smide AB i Värnamo som förvärvats, och med förvärvet ska företaget bli kompletta inom rör och plåt.

HygapGruppen som består av Hygap och HA-Svets, har nu även förvärvat Finnvedens Smide i Värnamo som har fokus på laserskärning, kantpressning, bockning, svetsning, byggnadssmide och trumling.

– Att förvärvet gått i lås känns fantastiskt roligt och inspirerande. Vi breddar vår kompetens väldigt mycket då vi lägger till Finnvedens Smide i HygapGruppen, säger HygapGruppens vd Andreas Gustafsson till Metal Supply.

Hos HygapGruppen har fokus legat på förädling utav rör och profiler genom främst rörlaserskärning, fräsning, svarvning och svetsning, och i och med förvärvet utav Finnvedens Smide breddas även erbjudandet inom svetsade konstruktioner, laserskärning och byggnadssmide.

– Vi kommer bli oerhört kompletta både inom rör och plåt. Främst genom rör och plåtlaser, men även inom svetsning, kantpressning och CNC-bearbetning, säger Andreas.

Genom förvärvet kan HygapGruppen ta sig an både fler och större projekt, och målet med förvärvet är, förutom att öka kompetensen inom laserskärning och svetsning, att presentera ett ännu större erbjudande och växa hos nuvarande kunder.

– Finnvedens Smide är ett välskött bolag med enormt engagerad och kunnig personal. Detta tillsammans med HygapGruppens framåtanda kommer bli kanon, avslutar Andreas.

HygapGruppen har cirka 50 medarbetare och ägs och drivs idag utav Andreas, Johannes och Magnus Gustafsson. Två stora områden för bolaget är tyngre fordon och medicinteknik, och kunderna finns främst inom Norden. Sedan något år tillbaka exporterar gruppen även till USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094