23948sdkhjf

Engcon expanderar till Kananda

2017 tog Engcon steget över atlanten och etablerade sig i Nordamerika med bolaget Engcon North America Inc. Nu tar bolaget nästa steg på kontinenten och startar verksamhet i Kanada.

Efter att Engcon etablerade säljkontor och lager i Connecticut, Nordamerika, har företaget haft en stadigt ökande försäljning över hela kontinenten. Verksamheten i Connecticut har fokuserat på de nio östligaste staterna i USA, men eftersom ordrar kommit från hela Nordamerika vilket i sin tur inneburit stora geografiska utmaningar har bolaget nu valt att etablera verksamhet även i Kanada. Verksamheten kommer startas i Montreal, Quebec, och här kommer medarbetarna bestå av både fransk- och engelskspråkig personal.

– Det känns riktigt bra att vi nu tar ett tydligt kliv in på den kanadensiska marknaden. Basen för Engcon North America kommer fortfarande att vara i Connecticut. Men med tvåspråkig personal på plats i Montreal kommer vi att komma den kanadensiska marknaden närmare på ett flertal sätt, säger Morten Solgaard, chef för Engcon North America.

Morten kommer ansvara för kontoret i Montreal, som blir det tolfte med Engcons skyltar på fasaden. Sedan tidigare finns kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, USA, Australien och Korea.

– Vi har bra erfarenhet av nyetableringar och vet att varje land har sina utmaningar med regelverk, transportlösningar och språkutmaningar med mera. Att vi nu etablerar oss i Kanada kommer innebära många fördelar för våra kunder och för oss som företag, säger Morten.

Förutom platschef och säljare på kontoret i Montreal kommer Engcon även bygga upp ett reservdelslager för de mest frekventa reservdelarna. Platschef blir Anthony Wolch som kommer att bidra med både engelska och franska.

– Min roll blir först och främst att utveckla befintliga kundrelationer och att skapa nya, samt utöka nätverket av servicepartners. Just nu har vi tre servicepartners men de ska bli flera, berättar Anthony.

Anthony menar också att Engcons automatiska snabbfästen och tiltrotatorer i kombination med företagets smarta verktyg, kommer ge de kanadensiska entreprenörerna nya möjligheter till fler typer av uppdrag och ökad lönsamhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078