23948sdkhjf

LKAB vill nå fler kvinnliga ingenjörer

För LKAB är mångfald på arbetsplatsen viktigt och för att få in en jämnställd arbetsstyrka samarbetar LKAB bland annat med Female Technical Engineer, där syftet är att nå ut till fler kvinnliga ingenjörsstudenter.

För att lösa morgondagens utmaningar måste vi jobba med många olika typer av människor med olika kompetenser och erfarenheter. Samarbetet med Female Technical Engineer är ett viktigt steg i den riktningen och vi ser fram emot att träffa många teknikintresserade kvinnliga ingenjörer som vill vara en del av vår resa mot en koldioxidfri framtid, säger Michael Palo, direktör för affärsområde järnmalm hos LKAB.

Female Technical Engineer är ett program för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med syfte att fler kvinnor ska arbeta i tekniktunga roller inom industrin. Programmet är en unik mötesplats mellan kvinnliga ingenjörsstudenter och svensk industri.

– Tillsammans med våra engagerade partnerföretag i programmet arbetar vi för att ge kvinnliga ingenjörsstudenter en allsidig bild, fri från stereotyper, av vad tekniska yrken innebär. Programmet utgör också en plattform där kvinnliga ingenjörsstudenter får möta och lära känna partnerföretagen och likasinnade kvinnor, berättar Cecilia Västgård, projektledare för Female Technical Engineer, för Metal Supply.

Cecilia berättar vidare att det inom programmet bland annat görs exklusiva besök hos partnerföretagen, för att deltagarna ska få en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar, samt möjlighet att upptäcka alla spännande jobb som finns inom teknik.

– För partnerföretagen fungerar programmet som en exklusiv rekryteringsprocess då många av företagen rekryterar deltagarna efter programmet, antingen via ex-jobb, trainee eller heltidsanställningar, säger Cecilia och tillägger:

– Med LKAB:s starka strategi för både hållbarhet och jämställdhet är de en viktig samarbetspartner och det känns fantastiskt roligt att ha dem med som partner i programmet. Vi ser fram emot att tillsammans arbeta för att fler kvinnliga ingenjörer att söka sig till roller inom teknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093