23948sdkhjf

Utökat samarbete inom skärvätskor och skäroljor

SMV Verktyg blir strategisk partner till det sammanslagna Quaker Houghton för hela Sverige och även Norge.

SMV Verktyg menar att det nya samarbetet innebär fördelar för kunder.
– Det är mycket enklare och smidigare att kunna jobba med en och samma leverantör. Quaker Houghtons produkter ligger långt framme rent tekniskt och miljömässigt, säger SMV Verktygs ansvarige säljare Robert Kosak.

Han fortsätter:
– När det gäller att begränsa farliga kemikalier ligger de till och med steget före. Det känns mycket bra.

SMV Verktyg har varit återförsäljare av Quaker Chemicals och Binols processvätskor under 30 års tid. Efter att sammanslagningen mellan Quaker Chemical och Houghton
International blev godkänd sommaren 2019, inledde SMV Verktyg och Quaker Houghton ett fördjupat samarbete i Sverige som nu har lett till att SMV blivit strategisk partner åt företaget. Samtidigt inleder Quaker Houghton ett samarbete med Svea Maskiner A/S i Norge, systerföretag till SMV Verktyg.

Quaker Houghton kommer att fortsätta och utveckla försäljning och service direkt till kunder i egen regi med en utökad säljorganisation. Parallellt med detta kommer SMV som partner att kunna erbjuda Quaker Houghtons fulla produktsortiment till verkstadsindustrin till de kunder SMV redan bearbetar med andra produkter idag.

– Som Quaker Houghtons ansvarig för våra partners i Norden är det riktigt trevligt att ytterligare förstärka vår närvaro hos kunder tillsammans med SMV Industrier, säger Stefan Lavestam, distributörsansvarig, Quaker Houghton.

För SMV:s kunder innebär samarbetet bland annat möjlighet till svensk support på plats, analyser av tekniskt kunnig personal, tillgång till laboratorium i Sverige samt utbildning för kunder inom området processvätskor.

Vidare handlar det om att SMV Verktyg nu kan erbjuda ett heltäckande sortiment av industriella processvätskor. Alltifrån skärvätskor och skäroljor till rengöringsmedel, härdvätskor och hydrauloljor men även utrustning och service ur Quaker Houghtons sortiment.

Lagerhållning sker centralt i Norrland samt Smålandsstenar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078