23948sdkhjf

SSAB förlänger samarbete med tre år

SSAB och Green Cargo fortsätter sitt samarbete gällande de årliga transporterna om cirka 700 000 ton färdigvaror, från SSAB:s anläggningar i Borlänge och Oxelösund till kunder i Sverige och i Danmark.

SSAB och Green Cargo har förlängt sitt samarbetsavtal med ett logistikupplägg som omfattar vagnlast av färdigvaror så som stålrullar och formatplåt, med tre år.

För Green Cargos vagnslastnätverk är volymer viktiga och på plats i SSAB:s lokaler finns därför Green Cargos kundserviceteam som hjälper till att ta hand om kundens transporter. Green Cargo sköter även växlingen inne på anläggningarna sju dagar i veckan och bygger ihop avgående vagnslasttåg som ska vidare ut till mottagarna.

– Att kunna använda oss av vagnslast på järnväg är viktigt för oss för att kunna leverera till våra kunder på ett både effektivt och hållbarhetsmässigt riktigt sätt, säger Magnus Eliasson, ansvarig för järnvägstransporter på SSAB.

Transporterna som går via samarbetet omfattar cirka 700 000 ton per år vilket motsvarar cirka 30 700 lastbilar, och med en så pass stor volym ska järnvägenen vara det bästa alternativet. Inte bara i miljö- och säkerhetssynpunkt, utan också för all den hantering det kräver inne på anläggningarna.

– SSAB har en stor flexibilitet i sitt transportflöde. Vi har byggt ett system i vagnslastnätverket som kan hantera både stora fasta flöden och mindre varierande flöden. Vi är mycket glada för det förnyade förtroendet där vi tillsammans kan fortsätta att förfina och utveckla vårt logistikupplägg, där kvalitet, kapacitet och frekvens är viktiga parametrar, säger Carl Stjärnesund, strategisk säljare på Green Cargo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125