23948sdkhjf

Ny prognos: Under 2021 kommer silver överträffa guld

Nu har den internationella föreningen Silver Institute släppt en prognos för 2021 som förutspår att den globala efterfrågan på silver kommer att nå den högsta nivån på åtta år. Dessutom kommer silvret att göra att ett bättre år än guldet.

När coronaviruset började spridas och ekonomierna blev allt mer osäkra startade en rusning bland investerare att investera sina pengar i silver, eftersom detta anses vara ett säkert sätt att lagra sina pengar. Att denna trend förutspås fortsätta under 2021 i kombination med att silver är en viktig metall inom bland annat elektronik och solpaneler, gör att både efterfrågan och priset på silver kommer att öka under 2021.

Det menar Silver Institute, en ideell global förening med medlemmar från hela silverindustrin, i sin senaste prognos för silvrets år 2021.

I prognosen går det läsa att föreningen förutspår att efterfrågan kommer öka till cirka 1,025 miljarder uns under 2021. Det blir den högsta efterfrågan som silvret uppnått på åtta år.

Dessutom förväntas silvret överträffa guldet 2021.

Med tanke på silverets mindre marknad och den ökade prisvolatiliteten som detta kan generera förväntar vi oss att silver kommer att göra ett bättre år än guld i år, skriver Silver Institute.

Prognosen har tagits fram i samarbete med Metals Focus som forskar på ädelmetaller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.084