23948sdkhjf

Ny VD på Rotage AB

Med lång erfarenhet inom företaget tar Mathias Larsson ett nytt steg och blir ny VD
Mathias började att arbeta redan år 2000 på Rotage AB, då som laseroperatör.

Ändrade planer
Målet var att så småningom bli advokat, men ägaren till Rotage Ingemar Ronger fick Mathias på andra tankar. Från och med 2005 har han således arbetat heltid på företaget. Han har hunnit med att både vara kvalitets- och marknadsansvarig samt vice vd. Posten som marknadsansvarig tillträdde han för övrigt 2008. En tidpunkt då Rotage hade gjort stora investeringar i en ny produktionslinje just innan lågkonjunkturen slog till och orderingången föll som en gråsten. Innan lågkonjunkturen hade företaget haft ungefär 108 anställda. Efteråt hade man 53. Men man klarade sig igenom krisen.

– Över en natt blev det helt tyst. Vi fick inga telefonsamtal, inga mejl eller något, berättar Mathias i ett pressmeddelande.

Framtidstro
Att Mathias valde bort sina advokatplaner för en framtid inom tillverkningsindustrin handlar till viss del om företaget Rotage.

– Det finns en framtidstro här och man investerar i verksamheten inför framtiden, säger han.

Den tidigare vd:n Ingemar Ronger är kvar som delägare tillsammans med sin fru Maria. Han kommer att bland annat att jobba med bevakning av teknikutveckling på maskinsidan. Efter att ha levt med företaget i 33 år hoppas han också få mer tid över för annat.

– Jag hoppas till exempel kunna jobba en del i skogen hemma, säger han. Att lämna över vd-posten ser han som ett sätt att säkra företagets framtid i Kvänum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078