23948sdkhjf

Levererar järnmalmsanläggning till ny fabrik

Metso Outotec har tecknat ett kontrakt med Beijing Shougang International Engineering Technology, BSIET, om leverans av miljövänlig teknik till en ny järnmalmspelletsanläggning som ska byggas i sydvästra Kina.

För andra gången inom ett halvår har Metso Outotec vunnit kontrakt på ett system för framställning av järnmalmspellets i Kina. Hur stort leveransens ordervärde är vill bolaget dock inte gå ut med.

Orden omfattar konstruktion och design av anläggningssystemet, teknik för processgasfläktar, leverans av egenutvecklad processutrustning, instrument- och styrsystem samt övervakningstjänster och teknisk utbildning. Anläggningens kärna blir Metso Outotecs 432 kvadratmeters stora härdningsugn.

Vi är mycket nöjda med ordern och ser fram emot att arbeta med vår långsiktiga kund BSIET. Detta är det andra kontraktet för pelleteringsanläggningar vi har fått i Kina inom sex månader, vilket understryker den starka närvaron av vår teknik på den kinesiska marknaden, säger Tobias Stefan, vice vd för affärsområdet Ferrous & Heat Transfer på Metso Outotec.

Produktionen av pellets vid anläggningen beräknas starta i mitten av 2022.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081