23948sdkhjf

Ny linje med 630 tons press har uppdaterat produktionen

I januari 2020 installerades en ny helautomatisk presslinje hos NKC Manufacturing Sweden i Göteborg. Idag, ett år senare, har linjen inneburit en väsentlig förbättring för bolaget på flera sätt. Vi har pratat med Charles Wallin, projektledare för projektet.

På NKC Manufacturing Sweden i Göteborg är pressade, stansade och maskinbearbetade produkter till verkstadsindustrin ett av de huvudsakliga affärsområdena. Företaget, som har cirka 140 medarbetare, utgör den europeiska grenen av den japanska industrikoncernen NKC Nakanishi Metal Works med verksamhet runt om i världen.

För att säkra sina leveranser och skapa förutsättningar för en högre kapacitet bestämde sig bolaget under 2019, att det var dags för en uppgradering av en av sina befintliga maskinlinjer för tillverkning av rullagerhållare. Bolaget valde då att gamla maskiner skulle bytas ut och att det skulle investeras i en ny helautomatisk presslinje från AP&T, ett bolag som NKC delar en lång historia med.

I januari 2020 installerades den nya linjen och idag, ett år senare, är NKC väldigt nöjda med investeringen.

Den nya linjen har inneburit en väsentlig förbättring på alla sätt. Linjen ger oss en ökad driftsäkerhet viket har gett oss bättre möjligheter att leverera i tid till våra kunder, förbättrad ergonomi för operatörerna genom mindre hantering av inkommande material, samt förbättrad kvalitet på våra produkter. Det här är en viktig investering för framtiden, berättar Charles Wallin, projektledare för Process Development på NKC, för Metal Supply.

Charles berättar att även personalen är nöjda med den ny linjen då den både ger en bättre ergonomi, men även att den innebär enklare underhåll.

Kristian Broberg, tekniskt ansvarig för affären från AP&T:s sida, berättar att en viktig del av leveransen var att integrera AP&T:s utrustning med befintlig utrustning. Produktionsprocessen, som är helt automatisk, omfattar ett nämligen ett antal olika moment, som ämnesmatning, dragning, klippning, tvättning, svarvning, utmatning och stapling.

Vår leverans omfattade bland annat en 630 tons press, två SpeedFeeders, en High Speed Destacker, gripdon, skydd och styrsystem. En viktig del i arbetet var också att integrera vår utrustning med befintlig stanspress, svarv och andra maskiner som används i den totala linjen för att få ett obrutet och effektivt flöde, säger Kristian.

För att säkra en långsiktigt hög tillgänglighet valde NKC dessutom att teckna ett service- och underhållsavtal med AP&T.

Samarbetet med AP&T, och då inte minst deras projektledare, har fungerat väldigt bra. Sedan installationen har vi endast stött på några mindre störningar, men dessa har vi har löst med hjälp av AP&T:s servicetekniker på plats hos oss. Felsökning har också skett via anslutning mot AP&T:s servicetjänst som finns på nätet, säger Charles Wallin och avslutar:

AP&T är lätta att jobba med, förstår våra behov och möter dem på ett bra sätt. Den geografiska närheten, samt att de kan leverera kompletta lösningar och ta ansvar för helheten, är en stor fördel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095