23948sdkhjf

Olofsfors får ny vd – tidigare vd:n klättrar vidare

Nu klättrar Olofsfors vd Göran Nyberg upp från vd-posten till posten som vice vd för koncernen. Samtidigt blir Urban Hadarsson ny vd för Olofsfors.

Under de senaste åren har koncernen P Wikström Jr och dotterbolaget Olofsfors haft en bra utveckling, vilket gjort att en utökning av bemanning på ledande funktioner blivit nödvändig. I och med detta har bolaget tillsatt en vice vd för koncernen, Göran Nyberg, som varit anställd hos Olofsfors i drygt 30 år varav sex år som vd.

– Tanken är att jag ska fokusera på våra andra bolag inom koncernen. Olofsfors har haft en fantastisk resa och jag är mycket nöjd över det jag uträttat som vd, säger Göran.

Som ny vd för Olofsfors kliver Urban Hadarsson in. Urban kommer närmast från ÅLÖ där han de senaste åren haft övergripande ansvar för bolagets OEM-försäljning.

Jag ser verkligen fram emot att få ta över stafettpinnen efter Göran. Det känns som en stor ära att få ta sig an ett sådant fint bolag med över 250 år av historia och som fortsatt ligger i framkant. Jag hoppas kunna bidra med framförallt min erfarenhet av internationell försäljning och marknadsföring, säger Urban.

Förutom rollen som vice vd för OEM har Urban även haft flera andra ledande roller inom ÅLÖ-koncernen. Bland annat har han haft roller som försäljnings- och marknadsdirektör, affärsutvecklingsdirektör, produktledningsdirektör och vd för Alo North America.

Vi är glada över att Urban nu går in som ny vd. Urbans bakgrund och erfarenhet passar perfekt in i det läge vi är i nu med fortsatta satsningar och investeringar. Urban har ett gediget internationellt marknadskunnande vilket kommer att bidra till att utveckla Olofsfors vidare, avslutar Göran Nyberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078