23948sdkhjf

Enerco tar historiskt kliv

Industrikoncernen Enerco har förvärvat ytterligare två bolag – InduMate och MVUSAB, och förvärven blir ett av bolagets största kliv sedan starten 2015.

Från och med 28 januari kommer de två bolagen MVUSAB och InduMate ingå i Enerco Group. Industriserviceföretaget InduMate håller till i Forsbacka strax utanför Gävle och verkstadföretaget MVUSAB är belägna i Smedjebacken. Förvärven är är ytterligare ett steg på Enercos hållbarhetsresa och kompletterar Enercos befintliga verksamhet inom mekanisk tillverkning och underhåll.

– Enerco har en historik där vi vuxit kontinuerligt sedan starten, både via förvärv och organsikt, men som enskilt kliv är det här ett av de största kliven vi tagit som bolag. Det här är en stor satsning och en jätteviktig milstolpe för oss, berättar Enercos vd Niklas Pettersson för Metal Supply.

Med de nya förvärven växer Enercoskoncernen med cirka 150 medarbetare, och med InduMate och MVUSAB med på tåget kommer Enerco nå ännu fler kunder.

– Vi är både rörda och stolta över att kunna göra en sån här satsning.Förvärven ligger helt rätt i tiden och går i linje med vår strategi att verka kundnära och hela tiden förstärka bolaget, berättar Niklas och fortsätter:

– Vi märker att fler och fler kunder vill ha partners på nära håll och med de nyförvärvade bolagen kommer vi kunna möta kundernas behov på ett ännu bättre sätt. Vi kompletterar varandra väldigt bra och med InduMate och MVUSAB kommer vi både stärka erbjudandet vi har idag, samt erbjuda nya marknadssegment och tjänster.

Även för MVUSAB:s del är förvärvet ett välkommet steg. Bolagets vd Lars Lindblad ser det som positivt att ingå i ett större sammanhang och samtidigt fortsätta utvecklas.

– Vi är ett verkstadsföretag med 120 medarbetare, särskilt inriktade på svets och maskinbearbetning av stora och tunga detaljer i små serier. Enerco med deras befintliga verkstäder och resurser inom service och underhåll kompletterar vår verksamhet på ett bra sätt. Deras storlek och bredd gör dessutom att vi tillsammans kommer att kunna nå fler kunder, bredda erbjudandet ytterligare och bli starkare som leverantör. Det känns mycket positivt för oss, säger Lars.

Petter Lindbäck, operativ chef och vd för InduMate Gävle, håller med:

– För oss på InduMate Gävle känns det inspirerande och tryggt att nu ingå i en stabil och växande koncern som ligger i framkant i branschen. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda kunderna ett än mer komplett erbjudande, säger Petter.

Enercos förvärv av verksamheterna har möjliggjorts genom att ta in investeringsfonden Accent Equity som delägare. Carl Fürstenbach, partner på Accent Equity, berättar att fonden satsar på att vara med och bidra till en stark svensk industri.

– Vi är extremt imponerade av den utveckling som Enerco haft under de senaste åren. Vi tror på Enerco och på svensk industri och vill gärna bidra till att utveckla den vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094