23948sdkhjf

AGA levererar LNG flytande naturgas

Bolaget har tecknat avtal om att levererar naturgas till Viking Lines nya miljöfartyg
AGA AB och Viking Line Abp har tecknat avtal gällande leverans av flytande naturgas (LNG) till Viking Lines nya kryssningsfartyg, som med sin miljöprofil är en föregångare inom sjöfarten.

– AGAs och Viking Lines satsning på LNG innebär stora miljömässiga vinster i jämförelse med traditionellt maritimt bränsle. För Östersjöfarten kan detta bli den främsta lösningen i framtiden, säger Jan Bäckvall, VD, AGA AB i ett pressmeddelande.

Reducerar koldioxidutsläpp
LNG innehåller varken svavel eller tungmetaller och reducerar koldioxidutsläpp med 20-30% jämfört med olja. AGA kommer att leverera den flytande naturgasen från AGAs LNG-terminal i Nynäshamn som invigdes under 2011. Planering, projektering och tillståndsprocess för bunkring (tankning) av fartyget vid Stadsgården i Stockholm är pågående.

– Viking Lines miljömedvetna satsning är ett viktigt ”flaggskepp” för sjöfarten och ett renare Östersjöområde. Närheten till LNG-terminalen som ger flexibla och tillförlitliga leveranser samt AGAs kunskap gällande kryogent miljövänligt bränsle och bunkringsteknik, gör AGA till en naturlig partner i detta pionjärprojekt, avslutar Jan Bäckvall, AGA AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156