23948sdkhjf

Svenska gasleverantören storsatsar i Finland

Nu invigs i grannlandet världens första helautomatiska fyllningsanläggning med den nyaste robottekniken.
Aga öppnar Finlands största fyllningsanläggning för gasflaskor i Riihimäki. Den avancerade robottekniken kan kontrollera alla olika skeden i hantering och påfyllning av gas.

När fyllningsanläggningen i Riihimäki stod klar år 1995 var den världens modernaste och den behåller i och med uppgraderingen sin internationella ledarplats. Anläggningen i Riihimäki förser Agas kunder med bland annat syre, kväve, argon, väte, koldioxid samt medicin- och specialgaser.

Dessutom framställs drygt 200 specialanpassade gasblandningar vid anläggningen, vilket möjliggörs tack vare det automatiska styrsystemet.

– Vi på Aga är stolta och glada över att vi i och med uppgraderingen av anläggningen i Riihimäki kan fortsätta erbjuda våra kunder en smidig, säker och omfattande service, säger Johan G Pettersson, produktionschef för Agas verksamhet i norra Europa.

– Vi har funnits med i den finländska vardagen i ett sekel och vårt mål är att vara den bästa och mest kunniga gasleverantören även de kommande hundra åren.

Förutom de runt 80 miljoner svenska kronor som Aga har satsat på fyllningsanläggningen i Riihimäki, så har företaget under de senaste åren investerat totalt cirka 1, 2 miljarder svenska kronor i anläggningarna i Borgå, Harjavalta, Imatra, Raumo och Äänekoski.

– Dessa historiskt stora investeringar visar att Aga och vårt tyska moderbolag Linde Group har en stark framtidstro på den finländska industrin, säger Johan G Pettersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063