23948sdkhjf

Jernbro förser fordonstillverkaren med AGV

Affärsenhet Automation inom Jernbro är specialiserad på automationslösningar baserade på Automated guided vehicles, AGV-koncept främst för monterings- och logistikapplikationer. 

Nu har de tagit hem en order på AGV-system från fordonstillverkaren Navistar, som kommer att användas i deras produktion av dieselmotorer.

Beställningen omfattar system för såväl monteringslinjer som produktionsnära logistik. Systemen består av ett betydande antal AGVer, fixtureringar och centrala enheter för både styrning av AGVer och kommunikation med andra system och utrustningar.

– Vi ser fram emot att få helhetsansvaret i en miljö med högt ställda krav på tillgänglighet, ergonomi och säkerhet. Ett tungt skäl för Navistar att välja automationslösningar, som är baserade på AGV-koncept istället för fasta installationer, var att de var angelägna om att skapa produktionsupplägg med hög grad av flexibilitet för att kunna möta framtida krav. Jernbros referenser från ett flertal tidigare installationer med motsvarande höga kravställning var också av avgörande betydelse, berättar Pär Knutsson, säljchef på Jernbros automationsavdelning.

Projektet kommer att pågå under hela 2021 med en första leverans av AGVer till fabriken i Huntsville, Alabama, USA under februari.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141