23948sdkhjf

Lindab noterar rekordförsäljning 2011

Trots ökad ekonomisk oro till följd av Eurokrisen har Lindabkoncernens största försäljningsbolag,
Lindab Sverige, noterat rekordförsäljning för 2011, vilket framgår av Lindabs bokslut som presenterades den 14 februari.

-Vi har sett en stor volymökning inom båda affärsområdena Building Components och Ventilation. Vi har genomfört många förbättringar under året för att stödja våra kunder, bl a vad gäller tillgänglighet, produktutbud och expertis. Några exempel som kan nämnas är de nya takprodukterna som varit väldigt populära och vår nya hemsida som gör det lättare att hitta både rätt lösning och återförsäljare, säger affäresenhetschefen för Buildong Components Joakim Lönnberg i ett pressmeddelande.

Tydlig trend
Christer Rapp, affärsenhetschef Ventilation, tillägger:

-Vi ser en tydlig trend mot att öka energieffektiviteten i byggnader och kraven på ventilation blir därmed allt högre. Ett intressant område för den svenska marknaden är renoveringsbehovet av det så kallade miljonprogrammet. För detta har vi utvecklat en patentsökt helhetslösning, InCapsa, där ventilationsinstallatören monterar både vårt berömda kanalsystem och en dekorativ vit inklädnad på en femtedel av tiden jämfört med traditionella metoder. Vi ser också en ökad efterfrågan på behovsstyrd ventilation och även här har Lindab en ny spännande s.k. VAV-lösning, Lindab Pascal, som vi lanserat nu i början på året.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11