23948sdkhjf

Svenska Allgon expanderar till Indien

Svenska Allgon expanderar när dotterbolaget Tele Radio startar försäljning av industriell radiostyrning i Indien. Indien blir bolagets 19:e marknad, och expansionen kommer att ske i en stad där flera stora svenska bolag har verksamhet, bland annat SKF och Sandvik.

Indien blir vår 19:e marknad efter senaste årets etableringar i Brasilien, Ryssland och Frankrike. Efterfrågan är stark och pandemin försenar inte etableringarna nämnvärt, säger Allgons vd Johan Hårdén.

Etableringen sker i Indiens industriella hjärta i väster i mångmiljonstaden Pune.

Här finns stora delar av Indiens tunga industri och exportindustri. På plats finns exempelvis en rad svenska internationella bolag som SKF och Sandvik, säger Ola Samelius, vd för Tele Radio.

Pune är Indiens femte största stad, med fem miljoner invånare. I regionen finns en rad stora industrier inom teknik, fordon, hydraulik och maskiner.

– Här finns en stor efterfrågan på radiostyrning för maskiner och kranar inom industri och jordbruk, både för den inhemska marknaden och för export, säger Ola.

Allgons etablering i Indien är en fortsättning på senaste årens etableringar i stora tillväxtländer, så som Ryssland och Brasilien.

– På mogna marknader erbjuder vi teknik för mer stabila flöden och ökad effekt. På nyare marknader som Indien snabbar vi på industrialiseringen och höjer värdet på bolagens export, säger Johan Hårdén.

I takt med etableringen i Indien räknar Allgon samtidigt med att därifrån även sälja till grannländer som Bangladesh, Sri Lanka och Nepal. Starten i Indien är också ett sätt att stödja gamla kunder i deras egen expansion.

– Nu kan vi stödja europeiska och amerikanska bolag som vill växa i Indien och grannländerna, samtidigt som vi stärker vår relation till kunderna på deras hemmarknader i Europa och USA, avslutar Johan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.268