23948sdkhjf

Ny storaffär till fabriken som expanderar

Elektroniktillverkaren Note har vunnit en ny affär där Note ska tillverka elektroniken till avancerade styrenheter för flera typer av maskiner och fordon. Affären är med en befintlig kund, och produkterna kommer att tillverkas i bolagets fabrik i Torsby.

I Torsby håller elektroniktillverkaren Notes fabrik på att expanderas, en expandering som kommer göra fabriken cirka 2 000 kvadratmeter större. Samtidigt fortsätter Note vinna stora affärer, och nu har bolaget vunnit en affär med en befintlig kund – en internationell koncern inom området Motion och Control.

– Det här känns självklart väldigt bra och att det är alltid roligt när en befintlig kund som vi jobbat med länge vill göra en till affär. Det visar på att det vi gör är bra, berättar Notes vd Johannes Lind-Widestam för Metal Supply.

Potentialen i samarbetet med den internationella kunden är betydande för Note, och försäljningen bedöms inledningsvis uppgå till cirka 50 miljoner kronor per år. Note har dessutom som ambition att affären ska växa framåt.

Vi bedömer att detta utökade samarbete kommer att utvecklas väldigt starkt redan under 2021, säger Johannes.

Nu pågår produktionsanpassningar för de nya produkterna, och serietillverkningen beräknas starta under första kvartalet nästa år. Likaså förväntas utbyggnaden av fabriken i Torsby vara färdig under kvartal ett 2021.

Vi bygger om vår fabrik i Torsby med ungefär 2 000 kvadratmeter vilket kommer vara färdigt under nästa år, så vi kommer inte behöva bygga ut ågot yterligare för den här affären utan det här blir en del i att fylla den nya ytan, säger Johannes.

Kommer den nya affären bidra till nya arbetstillfällen?

Det är självklart vår ambition, men det får orderläget avgöra, avslutar Johannes.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156