23948sdkhjf

Bolaget vill lagra energi i gamla gruvor

Mine Storage International (MSI) har fått en inbjudan från International Hydropower Association (IHA) att gå med som partner i International Forum of Pumped Storage Hydropower. IHA delar MSIs vision om att öka medvetenheten om energilagring i form pumpkraft hos regeringar och beslutsfattare

För att tillgodose det globala och akuta behovet av ren och tillförlitlig energilagring har IHA i samarbete med USAs energidepartement startat International Forum on Pumped Storage Hydropower som är en regeringsledd plattform för att tydliggöra och förmedla vilken roll pumplagringskraft kan spela i framtidens energisystem.

Det här är ett viktigt initiativ. Mine storage generellt och MSI som bolag är en del av den globala utvecklingen för energilagring i form av pumpkraft. Vi representerar en mogen och skalbar lösning som möjliggör en hållbar energiförsörjning, säger Thomas Johansson, vd på Mine Storage International.

Detta nya globala initiativ leds av en styrkommitté med högre regeringsrepresentanter från Österrike, Brasilien, Estland, Grekland, Indien, Indonesien, Marocko, Norge, Schweiz och USA.

Dessutom har internationella finansinstitut som Världsbanken, Europeiska Banken för Återuppbyggnad och Utveckling (EBRD), Afrikanska Utvecklingsbanken (AfDB), den Asiatiska Utvecklingsbanken (ADB) och den Interamerikanska Utvecklingsbanken (IDB), samt mellanstatliga organisationer inklusive Internationella Byrån för Förnybar Energi (IRENA) ingår i styrkommittén.

MSI kommer att delta i forumets första möte den 3 november 2020 och bidra till forumets arbetsprogram som täcker ”Market and Policy Frameworks”, ”Capabilities, Costs and Innovation” och ”Sustainability”, som är planerade att pågå fram till september 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.204