23948sdkhjf

Positiva resultat hos verktygstillverkaren med nya luftkompressorn

Granlund Tools i Eskilstuna som tillverkar skärande precisionsverktyg, har sedan april i år förlitat sig på en luftkompressor från ELGis EG-serie för energieffektiv tryckluft i produktionen. Hittills har både arbetsmiljön och koldioxidutsläppen förbättrats markant.

I produktionen hos Granlund Tools tillgodoser ELGis kompressor ELGi EG37 VFD bolagets kritiska behov av tryckluft, dygnet runt.

– Våra tillverkningsprocesser pågår dygnet runt och kräver tillförlitlig tryckluft för att kunna drivas och skapa högkvalitativa och kostnadseffektiva verktygslösningar för industrier över hela världen, förklarar Roger Scherberg, produktionschef på Granlund Tools.

Det var i april i år som Granlund bestämde sig för att byta ut sin gamla kompressor, och när bolaget spanade efter en ny var tillförlitlighet, energieffektivitet och en låg ljudnivå viktiga beslutsfaktorer för bolaget.

Det var då valet föll på ELGis EG-serie.

– Dessa enheter med sina exakta rotoravstånd samt 3-stegsseparation med OSBIC (Oil Separation by Impact and Centrifugal action), har utvecklats helt och hållet utifrån slutanvändarnas behov. Dessutom backas enhetens robusthet och tillförlitlighet under extrema förhållanden upp av ett omfattande garantipaket, berättar Tord Sandberg, regionchef för Norden på ELGi Europe.

Nu när Granlund Tools har använt sig av ELGis luftkompressor i lite mer än ett halvår kan bolaget se tydliga förbättringar.

– EG37 VFD har uppfyllt alla våra förväntningar. Vi har avsevärt förbättrat arbetsförhållandena för våra kollegor på verkstadsgolvet genom att ersätta vår gamla och ganska bullriga kompressor med ELGis EG-serie, säger Roger.

Den nya kompressorn har även lett till högre effektivitet och lägre energiförbrukning hos bolaget, vilket i sin tur bidragit till att Granlund Tools har sänkt sitt koldioxidavtryck. Dessutom berättar Roger att det finns en stor trygghet med den nya kompressorn:

– Kompressorn, tillsammans med den utökade garantin och expertisen hos vår lokala ELGi Channel Partner – Segelborgs industriservice AB, ger oss sinnesro som gör att vi kan fokusera på att leverera utifrån våra kunders behov. Sammantaget var det ett väldigt bra affärsbeslut från vår sida.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078