23948sdkhjf

Gränges utser ny Europaledning

I samband med slutförandet av förvärvet av Aluminium Konin utser Gränges en ny ledning för verksamheten i Europa.

Nu har Gränges slutfört det tidigare rapporterade förvärvet av Aluminium Konin, och nu består Gränges verksamhet i Europa av verksamheten i Finspång, affärsområdet Gränges Powder Metallurgy, samt den nyförvärvade verksamheten i Polen.

I samband med det nya förvärvet har Gränges gjort ett antal ändringar i ledningen, men bolaget har även bytt namn på den svenska enheten från Gränges Sweden AB till Gränges Finspång AB. Den förvärvade verksamheten i Polen får även den ett nytt namn och ändras till Gränges Konin S.A.

Som ny president för Gränges Europe har Torbjörn Sternsjö, tidigare SVP Technology & Business Development i Grängeskoncernen, utsetts med ansvar för Gränges verksamhet i Europa. Torbjörn har lång erfarenhet av att driva utveckling och förändring i ledande befattningar inom internationell verksamhet, bland annat i Gränges och Sapa.

Fredrik Spens, nuvarande marknads- och försäljningsdirektör för verksamheten i Finspång, har utsetts till vd för Gränges Finspång. Fredrik har erfarenhet från internationell verksamhet och ledande befattningar, bland annat i Sandvik. Fredrik Spens tillträder den 1 januari 2021.

Piotr Szeliga, tidigare vd för Impexmetal och ansvarig för anläggningen i Konin, har utsetts till vd för Gränges Konin. Piotr har lång och bred erfarenhet från bland annat olika ledande befattningar inom Boryszew Group, ett av de största industrikonglomeraten i Polen.

Jörgen Abrahamsson, vd för verksamheten i Finspång, har utsetts till VP Integration & Operational Excellence, en ny roll med fokus på verksamhetsutveckling, effektivisering och integrering av Gränges verksamheter i Europa. Jörgen har en lång och bred erfarenhet av ledande och operativa roller inom Gränges. Jörgen Abrahamsson tillträder den nya rollen 1 januari 2021 och är fortsatt vd för verksamheten i Finspång fram till och med den 31 december 2020.

– Genom denna förändring får vi en väl sammansatt ledning för Gränges verksamhet i Europa med stärkt kompetens inom strategiskt viktiga områden. Vi stärker bland annat kompetensen för att bredda vårt hållbara kunderbjudande och optimera produktmixen på Europamarknaden med syfte att skapa en starkare position på tillväxtmarknader och stärka vår närvaro i Europa, säger Johan Menckel, vd och koncernchef för Gränges.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.219