23948sdkhjf

Metso Outotec stänger fabrik och avslutar verksamhet

Metso Outotec ska omstrukturera sin tillverkning av gummi- och polymetslitdelar i Nordamerika och stänger därför sin fabrik i North Bay, Kanada. Dessutom avvecklar bolaget sin verksamhet i Vereeniging, Sydafrika.

Under slutet av första halvåret kommer Metso Outotec som erbjuder lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning, metallförädling och återvinningsindustrier, att börja trappa ner på sin produktion i Kanada. Att fabriken ska stängas kommer att påverka cirka 65 anställda.

– Vi utvecklar kontinuerligt vårt globala leveransavtryck för att säkerställa hållbar och lönsam tillväxt. Att stänga en fabrik är ett svårt men nödvändigt beslut och vi inser att det kommer att få konsekvenser för våra anställda. Vi kommer att arbeta för att stödja dem genom övergången, säger Sami Takaluoma, vd för affärsområdet förbrukningsvaror på Metso Outotec.

North Bay-enheten tillverkar gummi- och polymet-slitdelar som används i gruvindustrin.

Förutom fabriksnedstängningen i Nordamerika meddelar bolaget även att verksamheten i Vereenigning, Sydafrika ska avvecklas. Enheten i Vereeniging har tillhandahållit pumpar, reservdelar, förbrukningsvaror och reparationstjänster för gruvindustrin. Enheten har cirka 200 anställda.

– Vi utvärderade noggrant alla möjligheter, med målet att hitta bästa möjliga alternativ för våra kunder och anställda. Cirka 110 anställda kommer att fortsätta med den nya lokala ägaren inom tillverkning och reparation av reservdelar, säger Sami Takaluoma.

För att säkerställa bästa möjliga värde, tillgänglighet och kvalitet för sina kunder kommer tillverkningen av fabriksfoder och pumpmonteringsverksamheten att överföras till Metso Outotecs andra tillverkningsenheter med flexibel global servicefunktion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079