23948sdkhjf

Ny tillverkningscell gav fördubblad tillverkningskapacitet

När klocktillverkaren Bremonts efterfrågan ökade investerade företaget i en ny nyckelfärdig tillverkningscell, och med hjälp av Sandvik Coromant och DMG MORI:s partnerskap har den nya tillverkningscellen gett företaget en fördubblad tillverkningskapacitet.

Klocktillverkaren Bremont med huvudkontor och produktion strax utanför London tillverkar klockor med huvudkomponenter i rostfritt stål. En hög efterfrågan och lansering av sex nya klockmodeller ledde till att Bremonts produktionskapacitet behövde ökas, och därför valde företaget att investera i en ny fleroperationsmaskin. Valet föll på en NTX 1000, en femaxlad fleroperationsmaskin från DMG MORI, som är utrustad med verktyg från Sandvik Coromant.

För att välja rätt verktyg krävdes ett nära samarbete mellan Sandvik Coromant och DMG MORI.

– Vi visste att vi skulle tillverka sex nya klockmodeller. Så snart ritningarna var klara träffade vi specialisterna från DMG MORI för att göra upp en lista med standardverktyg och se var det behövdes specialverktyg, berättar Mathew Bates, maskinverktygsspecialist från Sandvik Coromants Machine Tool Solutions Team i Storbritannien.

Frederick Shortt, applikationstekniker hos DMG MORI, tillägger:

– Tillsammans med Sandvik Coromant optimerade vi alla program så att det behövdes så få verktyg som möjligt.

Sandvik Coromants och DMG MORI:s samarbete innan själva installationen gjorde att Bremont bara behövde köpa de verktyg som de faktiskt behövde.

DMG MORI NTX 1000 har ett magasin för 38 Coromant Capto-verktyg, med möjlighet att utöka kapaciteten upp till 76 verktyg. Svarv- och fräsmaskinen är lämplig för svarvning och femaxlad höghastighetsfräsning samtidigt, och tack vare stångmataren kan maskinen tillverka de olika rostfria komponenterna dygnet runt, utan operatör.

– Behovet av sådana här nyckelfärdiga lösningar kommer stadigt att öka. Även om de initiala kostnaderna kanske är lite högre är nyckelfärdiga produktionsceller ett mycket tilltalande alternativ eftersom kostnaden per detalj normalt är mycket lägre, säger James Rhys-Davies, chef för strategiska relationer vid Sandvik Coromant, Northern Europe.

Precis enligt plan kunden Bremont börja producera klockkomponenter med full kapacitet så snart den nya maskinen var på plats.

– Tack vare samarbetet mellan Sandvik Coromant och DMG MORI kunde vi börja tillverkningen med NTX 1000 redan dag ett, säger Mathew Bates.

Malcolm Kent, tillverkningschef hos Bremont, tillägger:

– Vi tillverkar mycket komplicerade detaljer med toleranser på 3 till 5 µm där kvalitet och precision är av avgörande betydelse, och tack vare kombinationen av NTX 1000 och Sandvik Coromants verktyg är processerna helt och hållet problemfria, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11