23948sdkhjf

Nystartade FC Maskin utökar med ny agentur

Strax före semestern startade Fredrik Claesson företaget FC Maskin, och nu utökar han sin agentportfolio med en ny kinesisk agentur – SSG EDM.

Trots coronapandemin bestämde sig Fredrik Carlsson för att strax innan semestern starta eget, och beslutet resulterade i FC Maskin. Nu har det gått några månader sedan starten, och Fredrik har redan lyckats utöka sin verksamhet med ytterligare en agentur – SSG EDM.

SSG är en kinesisk agentur, och SSG-maskinerna är trådgnistar. Han förklarar för Metal Supply att om man använder 3d-printers till att kapa av detaljer i metall från plattan, kan en maskin från SSG göra jobbet smidigare.

– Maskinen är en trådgnist som använder en annan typ av tråd än vanliga trådgnistar, och som löser besvärliga körningar där tråden ofta går av. Denna typ av tråd heter Molybdenum, förklarar Fredrik.

SSG:s maskiner finns representerade i hela världen. FC Maskin blir generalagent och kommer att sköta service och reservdelar från sitt säte i Ulricehamn.

Hur har det gått för FC Maskin sen du startade företaget?

– Det är ganska lugnt men det rullar på med lite service uppdrag. Det har kännts helt rätt att starta företaget nu trots coronan, och jag överlever.

För Fredrik känns det bra att kunna erbjuda kunderna flera alternativ, och utöver sina agenturer för nya maskiner handlar han även med begagnade maskiner såsom svarvar, fleropar och slipmaskiner.

Har du några fler agenturer på gång för framtiden?

– Inte i dagsläget, men framöver kommer det bli att jag samarbetar med andra leverantörer i Sverige, avslutar Fredrik.


Trådgnist från SSG EDM.
Foto: SSG EDM

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.093