23948sdkhjf

Female Leader Engineer öppnar upp ansökan

Varje höst deltar 20 kvinnliga civilingenjörsstudenter med potentialen att bli framtidens ledare inom industrin i programmet Female Leader Engineer. En av dessa 20 kvinnor kommer även utses till årets Female Leader Engineer, där vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram.

För 7:e året i rad öppnar nu ansökan för programmet Female Leader Engineer som har som mål att ge sina deltagare en unik inblick i svensk industris verksamhet, samt skapa möjlighet för deltagarna att få sitt drömjobb efter examen.

Läs också: Vice vd hos Sandvik är Framtidens kvinnliga ledare

Programmet fungerar även som en urvalsprocess för att utse årets Female Leader Engineer, som utmärkt sig i problemlösning och sitt sätt att leda människor. Vinnaren får ett skräddarsytt traineeprogram hos tre av partnerföretagen efter examen och en ledarskapsutbildning för fortsatt ledarutveckling.

Bland hundratals sökande civilingenjörsstudenter från Sveriges alla universitet och högskolor utses 20 deltagare till programmet. Under hösten får deltagarna lära känna partnerföretagen Scania, Ericsson, Fortum, Skanska, SSAB, Sandvik, Stora Enso och KONE. Genom exklusiva träffar med respektive företag får deltagarna en unik inblick i företagens verksamhet och arbetskultur.

Utöver dessa träffar får deltagarna genomföra gruppcase, intervjuer och ledarskapsövningar. Programmet syftar till att skapa en mötesplats mellan kvinnliga civilingenjörsstudenter och svensk industri.

Programmet avslutas med en gala där årets Female Leader Engineer utses. Förutom det skräddarsydda traineeprogrammet hos tre av partnerföretagen får vinnaren även ett ledarskapsprogram via Kvinnokompetensen där utveckling av självledarskapet, som är grunden för att kunna leda andra på ett hållbart sätt, är i fokus.

Det känns fantastiskt roligt att öppna upp ansökan för ytterligare ett år. Många av våra partnerföretag till programmet har varit med oss sedan start och vi får in fler och fler ansökningar till programmet för varje år. Det är jättekul. Det är för oss ett kvitto på att vi gör något bra och att det finns ett behov för kvinnliga civilingenjörsstudenter och svensk industri att mötas, säger Cecilia Västgård, projektledare för Female Leader Engineer.

Programmet gynnar dessutom inte bara deltagarna. Även partnerföretagen får en unik chans att identifiera och rekrytera kvinnliga civilingenjörer med hög ledarpotential från Sveriges universitet och högskolor.

Ansökan till programmet stänger den 13:e september. Läs mer om programmet här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.22