23948sdkhjf

Kraftig inbromsning av aluminiumexport

Sedan coronavirusets utbrott har det gått käpprätt nedåt för kanadensisk export till USA, och om USA:s president Donald Trump får sin vilja igenom kan det komma att gå ännu sämre.

Enligt de senaste uppgifterna från Aluminium Association of Canada, AAC, har exporten av aluminium från Kanada till USA minskat varje månad sedan coronavirusets utbrott.

Under juli månad minskade exporten till USA med 30 procent från 155 000 ton till 112 000 ton, och sammanlagt har exporten minskat med cirka 40 procent sedan maj.

Minskningen kan förutom coronaviruset bero på att det aluminium som Kanada främst producerar ofta levereras till fordonsindustrin, och eftersom det gått väldigt knackigt för fordonsindustrin under coronapandemin är efterfrågan på aluminiumet inte längre lika hög.

Ett annat hinder som kan komma att påverka aluminiumexporten ännu mer negativt är hotet från Donald Trump om extra tullar på aluminium.

– Alla planer som den amerikanska regeringen har på att införa åtgärder som tullar kommer bara att höja priserna för nordamerikanska tillverkare och dess konsumenter, samtidigt som det ges plats för metaller från andra länder som Ryssland och Kina, säger Jean Simard, vd för AAC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079